Promocija Crne Gore u svijetu danas je jedan od prioriteta, kako u međunarodnim političkim, tako i u ekonomskim sferama. Ključnu ulogu u tome imaju iseljenici i njihove zajednice, koje sve više uzimaju aktivno učešće u ovom izuzetno bitnom procesu.

Kako bi u tome i uspjeli, prvi korak je očuvanje vlastitog indetiteta u zajednicama u kojima žive. To podrazumijeva stalnu komunikaciju sa zemljom porijekla, prezentacija i promocija kulturnih specifičnosti kraja iz kojeg potiču, kao i različitosti cijele zemlje, te prenošenje lokalne tradicije na mlađe generacije.

Kulturno-informativni centar Crne Gore sa sjedištem u Luksemburgu posluje sa ciljem da spaja crnogorske iseljenike i lokalno stanovništvo iz ove i još dvije zemlje – Belgije i Holandije. Cijeli projekat je zasnovan na razmjeni ideja i iskustava, te počiva na predstavljanju crnogorske manjine i svih njenih specifičnosti u Luksemburgu, Belgiji i Holandiji kroz niz visokokvalitetnih kulturnih, sportskih, privrednih, političkih i drugih događaja. U realizaciji ovog projekta neizostavna je saradnja sa brojnim institucijama i administracijama iz Crne Gore, zatim Luksemburga, Belgije i Holandije, ali i ostalih evropskih država, kako bi se ljudi iz svih zajednica bolje upoznali i našli zajednička interesovanja kao podsticaj za budući zajednički rad.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%