Luksemburg: Zbog korona krize porasla cijena kuća

1 0
Read Time55 Second

Zdravstvena kriza imala je značajan uticaj na tržište nekretnina u Velikom vojvodstvu. Evo glavnih elemenata studije na tu temu.

Izbijanje koronavirusa uticalo je na mnoga područja, posebno na tržište nekretnina. Zatvorenost, potreba za prostorom, važnost bašte su svi novi faktori koji su uticali na odluke vlasnika i stanara.

Prema uporednoj studiji koju je sproveo Immotop.lu, srednja cijena kuća porasla je za 11,2% između prvog i trećeg kvartala 2020. godine i iznosila je 1,183 miliona eura, dok je cena stanova porasla za 9,4% da bi dostigla 769.000 eura u istom periodu. Dinamika je slična u pogledu cijena po m2: 6.650 eura za kuću, ali 15% više između januara i septembra, 10.210 eura za stan za niži porast od 9,5%.

„Čini se da je zdravstvena kriza ubrzala rast cijena“
Ako se ovaj razvoj događaja odvija u kontekstu eksplozije cijena nekretnina u Luksemburgu posljednjih godina, veći rast kuća je sve samo ne trivijalan. Covid-19 je bio tamo, a prodavci očekuju nove želje kupaca. “Čini se da je zdravstvena kriza ubrzala rast cijena, posebno kuća na prodaju”, rezimira Immotop.lu.

Lessentiel

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *